尤物麻將online

罪與佛

回Foxy軟體程式下載目錄│瀏覽:453

罪與佛

罪與佛 星爺話齋 少林音樂醒好好野!

罪與佛 是去年度一隻佛教概念大碟,封面便已經有三名和尚做主角,更加估不到的是,這隻大碟竟然得到 HMV 贊助出碟? 不過似乎這只是網民惡搞! 細心再看一下,更會發現這隻概念大碟的歌名充滿創意,惡搞各首著名舊歌!




爆趣!HMV弘揚少林音樂?
HMV弘揚少林音樂?話說今日網上瘋傳一隻CD封面,大碟名一聽就知勁!就係2013年佛教流行曲概念大碟《罪與佛》,睇埋封面相,三個和尚打扮嘅男人CHOK到爆,你就知呢隻碟非常另類。



圖中可見,左上角有HMV logo,售價仲要成110蚊,不過有成20首歌,好似好抵。睇埋歌名,吸引度真係簡直達200%!就算唔好聽,Happy Friday買來笑吓都好。



本網財經版《Big Tea Rice》欄主勝曉嵐,更專登打去搵佢個Friend,即係收購咗HMV香港嘅私募基金匯友資本首席合夥人胡景邵問吓,睇睇到底隻碟有冇得賣。點知…Kelvin話:HMV冇呢隻碟賣。咁即係隻碟純為惡搞。



查實香港少林寺講話上市,都講咗N咁多年。見到今次網民單見到CD Cover,反應已經咁熱烈。少林寺真係可以諗諗佢,有埋Business Model,開拓新財路。



《罪與佛》部分曲目︰

活佛Viva(雖然唔知活佛可以點Viva,但小記期望見到活佛同謝霆峰一齊掟結他。)

搖滾吧!金剛經!(Rock and roll never die!)

忘情釋迦舞(一起釋迦舞!彈開不滿)

唸經36小時(歌詞應該係講喺醫院超度)

於佛有愧(搵EASON同BB豬唱啦!)

老衲不保留

Lonely Buddha Birthday


回Foxy軟體程式下載目錄

光速城市免費計數器

0所有文章皆由程式自動從網路抓取,所有權皆該屬文章擁有者。