尤物麻將online

活佛viva

回Foxy軟體程式下載目錄│瀏覽:487

活佛viva

噚晚講到近日喺FB瘋傳嘅「佛教流行音樂概念大碟」《罪與佛》,雖然隻碟係假嘅,但網民就玩真嘅,密密「啤」返啲歌出嚟,好似《活佛VIVA》、《Buddha California》同《唸經36小時》已經有得聽!一班高登網民真係當正自己係唱片公司咁,係咁「車」啲歌詞出嚟,務求真係填滿晒成隻碟,啲歌詞仲要好多都填得唔錯,邊個話香港人冇創意呢?



不過講到尾,最搶鏡始終係封面嗰位貌似龍心同謝霆鋒嘅和尚,令呢隻「概念大碟」形象化到不得了,原來碟係惡搞,但呢位和尚係真嘅,不過佢法號唔係Magic Pro,而係叫「釋道心」,仲潮到不得了,有「潮僧」同「佛門謝霆鋒」之稱。


82年出世嘅釋道心,仲要16歲已經出家,依家係蘆山清蓮精舍主持,仲真係有出碟,叫《慈航遠渡》,08年出嘅,搞埋自己嘅音樂室,真係非一般嘅和尚!佢個樣似足龍心同謝霆鋒,有自己微博,成日戴住副黑框眼鏡,仲會扮cute嘟嘴賣萌,佢知道最新fb瘋傳佢張相,喺微博話:「海外的朋友發給我。說最近我的圖在Facebook上很火?尤其是在香港!」然後回人哋留言仲話:「別人的唱片,用了我的圖片!」真係唔忍心話佢知其實只係人哋惡搞喎。


其實釋道心嘅風評就麻麻哋啦,啲人就話佢俾人逐出佛門,真定假就唔知,不過釋道心啲日常生活一啲都唔靜心,見佢微博不時周圍去,有時仲去Starbucks嘆咖啡,咁難捨棄世俗,點解要出家呢?


回Foxy軟體程式下載目錄

光速城市免費計數器

0所有文章皆由程式自動從網路抓取,所有權皆該屬文章擁有者。