尤物麻將online

老衲不保留

回Foxy軟體程式下載目錄│瀏覽:465

老衲不保留

老衲不保留 二次創作 又一佛學歌!

老衲不保留 改篇自關心妍的愛是不保留,這是本地網站高登討論區一連串改篇佛學歌之一,要數最有佛學意味的歌曲,首選是主打歌活佛Viva,不過這首 老衲不保留 也佛味濃郁,大家不妨聽下,尚看有無任何啟發!




網事力場:霆鋒波霸變《活佛Viva》
網友真係創意無限,竟然將謝霆鋒舊歌《活着Viva》惡搞二次創作,改咗歌名做《活佛Viva》,歌詞仲好鬼抵死:「年輕得剃度誰亦能像波惹般乾脆,快活到半日也像活佛一百萬歲」,噚日連YouTube都有歌聽㖭。網友將周星馳同劉以達「夢遺大師」嘅《食神》片段、葉子楣喺《富貴開心鬼》俾和尚兜巴星嘅片段剪接成MV,笑到噴飯。

漏奶唱到冇音功
不過,主唱嗰位「漏奶」就冇音功囉,網友留言勁彈「好難聽」,仲有網友話聽錯咗做「年輕得剃度誰亦能像×嘢般乾脆」,真係笑死人!連前新聞主播柳俊江都留言話:「半夜畀個活佛Viva笑到醒晒。」網友仲起哄叫傳11月開騷嘅霆鋒,喺演唱會唱呢首㖭!另外,陳奕迅《今天只做一件事》亦被惡搞變《今天只念一次經》、Beyond《情人》變《僧人》、關心妍《愛是不保留》變《老衲不保留》等,網友改碟名做《罪與罰》兼設計埋唱片封套,仲黐上HMV售$110嘅貼紙,以假亂真。

《老衲不保留》

誰聽說過佢愛食唐狗 吔過破戒變成柒頭
成日出post粒膠佢常擁有 一刻發難望賜酒
而我卻確信老衲戇鳩 看到了佢變成柒頭
無從解釋 碌鳩似咸酸菜 鳩噏過後仍長存不朽

誰人受痛苦就懸掛老衲頭 切佢碌野再塞番入佢籮柚
看血在流反映佢沒龜頭 持續鳩噏真理我地當小丑
煩柒扮晒剛勁條J好鬼幼 切佢碌野割粒蛋再浸燒酒
佢繼續煩膠總有日出頭 成日係屋裡發瘟臭 


回Foxy軟體程式下載目錄

光速城市免費計數器

0所有文章皆由程式自動從網路抓取,所有權皆該屬文章擁有者。